En aquesta guia vas a trobar centenars de referències d’activitats de turisme actiu i d'instal·lacions per a l’allotjament.

Pel que fa a les activitats pots trobar des dels esports d'aventura passant pel senderisme, fins a la pràctica dels esports més tradicionals... de tot això en trobeu a aquesta guia una oferta rica i variada.

Alguns exemples del que hi ha a la guia:

FORMACIÓ
Empreses o associacions que realitzen cursos d'equitació, busseig, espeleologia, parapent, ala delta...

EXCURSIONS
Passejades, senderisme, bicicleta, quad, cavall.

ACTIVITATS DE TERRA
Escalada, espeleologia, muntanyisme, barranquisme, salt de pont...

ACTIVITATS D'AIGUA
Busseig, esquí aquàtic, ràfting, vela, surf, piragüisme, barranquisme d'aigua...

ACTIVITATS D'AIRE
Ultra lleuger, paracaigudisme, ala delta, ala de pendent, globus...

També pots veure en la versió en paper els Senders GR (Gran recorregut), PR (Senders de xicotet recorregut), SL (Sender local), la Via Augusta i la Via Verda "Ojos negros".En l’apartat d’allotjaments trobaràs tota mena d'instal·lacions: cases rurals, zones d’acampada i recreatives, albergs, refugis, granges escola...

ALBERGS
Són un tipus d'allotjament amb un preu econòmic que t'ofereixen habitacions (individuals o múltiples) i serveis de pensió completa, aules, neteja,... és una bona proposta, tant a nivell individual com grupal. Hi ha albergs públics de la xarxa d'Albergs (a nivell estatal i mundial) que necessiten del carnet d'alberguista, albergs municipals i també hi ha albergs privats.

REFUGIS
Instal·lacions normalment ubicades a zones d'interés excursionista. Pots trobar-te amb refugis guarda i amb habitacions múltiples, aigua, cuina,... i també amb refugis "de lliure accés" amb el mínim per pernoctar.

ZONES D'ACAMPADA

Ubicades a l'aire lliure, en paratges d'interés. Normalment compten amb serveis com aigua potable, abocadors i paellers. Cal demanar permís per a utilitzar-la i, sobretot, recorda: "l'acampada lliure està prohibida a la Comunitat Valenciana".

ÀREES RECREATIVES
Zones d'esplai dotades d'instal·lacions com font, taules, paellers... per a passar un dia agradable passant-ho bé a la muntanya. Recorda que si no ho indica específicament no està permesa l'acampada.

GRANGES ESCOLA I AULES DE NATURA
Instal·lacions que a més d'oferir allotjament realitzen activitats de coneixement del medi natural i dels treballs propis del camp: animals, cultiu, artesania tradicional...

CASES RURALS
Habitatges típics de les comarques de les zones rurals que ofereixen normalment una instal·lació confortable amb habitacions i amb la possibilitat de llogar l'habitatge completa i equipada. En algunes hi ha possibilitat de tindre serveis de menjador.

Utilitzant el buscador de la guia trobareu tota mena d'activitats amb totes les seues característiques i les entitats que les organitzen i tots els allotjaments amb els seus serveis i informacions pràctiques per al seu ús. Però, a més a més, podeu relacionar activitats i allotjaments i a l'inrevés: què fer i on poder allotjar-se o bé on anar i quines activitats de turisme actiu poder realitzar.


©Xarxa Joves.net - Guia de turisme actiu