alumnat actiu


 

71 joves de 9 municipis participen de la Trobada de Corresponsals del Consorci Xarxa Joves.net 2022.

Els dies 1 i 2 de juliol, els i les joves es van trobar a l’Alberg Serra d’Ador amb l’objectiu de formar-se i sobretot crear un espai lúdic, formatiu i d’intercanvi entre joves amb inquietuds comuns.


En aquesta trobada participen corresponsals (adolescents, especialment alumnat d’Institut) que estan realitzant tasques sobre informació, conscienciació i dinamització, tant en els seus centres escolars com en centres juvenils. Hi han participat 71 joves procedents d’Alaquàs, Aldaia, La Pobla de Farnals, Paterna, Picassent, Sagunt, Silla, Torrent i Xirivella, membres del Consorci Xarxa JOVES.net, entitat formada per 22 municipis que comparteixen treball en comú sobre polítiques de Joventut.

La part lúdica de la trobada ha estat protagonitzada per un gran joc de proves preparades pels propis joves sobre la temàtica dels Drets Humans. També han tingut moments per al joc i coneixement mutu que facilitaren la seua interacció.

La part formativa, organitzada per dues ONGs: Solidaritat Internacional i Aurora Suport, va consistir en un treball de sensibilització centrat en les persones refugiades.  Solidaritat Internacional va muntar una exposició immersiva. Els/les joves es posaren en el lloc d’una persona refugiada que per poder sobreviure, creuava el Mediterrani. D’aquesta manera les persones participants van poder conèixer la vida de diferents persones refugiades, que havien de prendre decisions per a portar-les a diverses situacions. Amb Aurora Suport, van conèixer un projecte de recolzament de rescats a immigrants a la mar on es denuncia la vulneració dels drets que pateixen.

El projecte de Corresponsals a la Xarxa JOVES.net, iniciat en 2010, pretén crear espais de trobada entre joves que participen en diferents projectes d’informació i oci educatiu als seus municipis. Amb participació, diversió i intercanvi d’idees i projectes, posen el valor el treball dels i les joves en els seus entorns més propers, i serveix com a premi o estímul per la seua activitat.  Aquesta labor, segons Sergio Gómez, el seu President, “adquireix una dimensió superior a través de les trobades, pel fet que formen part d’una xarxa on es comparteix un treball tècnic i uns mitjans que fan possible aquest tipus d’esdeveniments”.

CORRESPONSALS és una campanya organitzada des del Consorci Xarxa JOVES.net i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).