BANNER MAIL

Crònica d'activitats passades

Crònica de la inspecció ecològica del riu Túria

15 de maig de 2021
Crònica de la inspecció ecològica del riu Túria

Aquest dissabte hem realitzat la segona de les activitats programes des de Quart de Poblet dins de la campanya Horta Neta 2021.

00RIU

L'activitat consistia en la inspecció ecològica del Riu Túria al seu pas per Quart de Poblet a càrrec de la Fundació Limne.

7explicacio

Iniciem l'activitat partint de l'Ajuntament de Quart de Poblet, i com introducció per a realitzar l'activitat, visitem la Cisterna Medieval i l'Assut de Repartiment (La Cassola), per a anar veient la importància que ha tingut i continua tenint el riu en la vida i història del municipi.

1riuparc

Una vegada en el riu vam procedir a observar que invertebrats i que flora ho habitaven, coneixent els seus noms, posteriorment realitzem anàlisis dels nivells de nitrats, PH i oxigene de l'aigua, la qual cosa ens va a donar una indicació de l'estat de salut d'aquest.

5Aigua

A continuació vam procedir a conéixer el bosc de ribera i les seues característiques, coneixent també alguna espècies invasores i que repercuteixen en l'ecosistema del riu i la labor que s'està desenvolupant per a la seua erradicació i la regeneració que es duu a terme amb la plantació d'espècies autòctones.

18Explicacio

Després d'un recorregut per la seua ribera amb explicació, vam tindre la sort de veure els diferents ocells i amfibis que el poblan i habiten.

3Recerca

Després d'aquesta observació acabem l'activitat que va resultar molt enriquidora.

Volem transmetre a la Fundació Limne les gràcies, per les seues explicacions i la seua atenció durant l'activitat.

Qui organitza

Xarxa joves.net

Fundació Limne