BANNER MAIL

Crònica d'activitats passades

Passejada pel barranc de Carraixet 2022. Moncada

02 d’abril de 2022
Passejada pel barranc de Carraixet 2022. Moncada

Activitat que enceta la campanya HORTA NETA 2022 amb èxit de participació. Un total de 32 persones, la gran majoria joves entre 12 i 30 anys, han gaudit de la passejada amb moltes ganes, algo de fred però bon temps i sol.

Puntualment començà el recorregut del bus per arreplegar gent a Torrent i Xirivella, per a fer cap a un punt en Moncada on arreplegar altres cinc persones, guia inclòs. Després a la pedania de San Isidro de Benagèber, des d’on varen accedir al barranc. El barranc de Carraixet és l'accident orogràfic més important del territori moncadí. Travessa el terme municipal en sentit NW-SE dividint-lo en dues parts. Va ser conegut en època medieval com Riu Sec.

Des del punt de vista medi ambiental ha sigut degradat moltíssim en els darrers anys, amb abocadors, transformacions agrícoles incontrolades, etc. que han fet que l'ecosistema palustre que calia esperar en les marges del barranc haja desaparegut quasi completament. Els darrers mesos s’han col·locat bol·lards que impedeixen l'accés amb vehicles de quatre rodes, impedint així el seu ús com abocador.

Acompanyats una vegada més per Pau Marqués del col·lectiu cultural Bòbila, hem conegut de la fauna, collverds, polles d'aigua, garses comuns, etc. i la flora, albada, baladre, bova, creixens, setge blau, matajaia, matapuces, cotonosa, llonguera, herba melera, etc. d'aquest espai natural.

Les recents pluges varen impedir que se poguera fer una part de la passejada, el que va suposar acabar un poc abans de l’horari previst.