banner horta neta ajustado a web

Crònica d'activitats

Activitat ambiental al Tancat de la Pipa

27 d’abril de 2019
Activitat ambiental al Tancat de la Pipa

El dissabte 27 d'abril va tindre lloc la visita al Tancat de la Pipa, un antic motor, situat vora l'Albufera en la localitat de Catarroja, convertit hui en dia en un filtre verd. L'activitat començà al Port de Catarroja des d'on es va pujar a les barques per a fer el trajecte fluvial fins al tancat, ja durant el trajecte es va poder veure xatracs d'albufera, l'agró i l'agró blau, collverds, algun cabusset comú i soliguers.

Una vegada posat peu en terra ja estava esperant per a rebre a la gent Lurdes, la guia que pertany a Acció Ecologista Agró. Va explicar breument la història del motor i com va convertir-se en el que és hui en dia, com va passar de ser camps d'arròs a un filtre verd. També aprengueren com a través de la vegetació que hi ha a les bases va netejant-se l'aigua de l'excés d'eutrofització.

Ja posats en situació es passà a observar des del terrat de l'antic motor les increïbles vistes que ens ofereix aquest enclavament privilegiat. L'activitat continuà passejant per les diferents bases on les aus (i altres animals) mengen, crien i descansen tranquil·lament, on es va poder escoltar i observar una gran quantitat d'aus, però el que més cridà l'atenció va ser veure com els flamencs van perdent la seua típica coloració rosàcia a causa del canvi de dieta quan apleguen al llac.

Després d'acomiadar-se del tancat i de Lurdes, la gent va pujar de nou a les barques per a fer una volta pel llac de l'Albufera abans de tornar de nou al port de Catarroja.

Fotos de l'activitat