banner horta neta ajustado a web

Pròximes activitats

Prompte Horta Neta 2021

31 de març de 2021
Prompte Horta Neta 2021

Horta Neta és el programa per al coneixement, millora i conservació del medi ambient organitzat pel Consorci intermunicipal Xarxa JOVES.net i adreçada a joves que conformen una oferta d’oci educatiu en l'entorn natural dels municipis que forme la Xarxa JOVES.net.

Des de l’any 2002, arran de l’accident del Prestige a les costes galegues, la Xarxa Joves.net realitza anualment jornades de voluntariat ambiental a diversos indrets de la comarca de l’Horta a través del programa Horta Neta. Enguany, amb les mesures i adaptacions que comporta la situació de pandemia, des de finals d’abril fins al mes de setembre hi haurà activitats de manera habitual els caps de setmana. S’ofereixen més de 250 places en activitats diverses.

 

Per exemple, senderisme a un paratge natural municipal, rutes en bicicleta per l’horta, descoberta del patrimoni d’un barranc emblemàtic com el del Carraixet, neteja dels camins i voreres de l’Albufera, una “inspecció ambiental” del riu Turia, un taller d’agricultura ecològica i plantació, acostarse a conèixer els humedals del Saler o fins i tot una ruta de senderisme nocturn o unes visites guiades per institucions tan antigues com el Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia d’Aldaia. Aquestes són les propostes per a joves, adolescents i públic familiar dels nostres municipis des d’aquesta xarxa intermunicipal, per sensibilitzar sobre la protecció del nostre territori més proper: l’Horta.

Horta Neta és una campanya organitzada des del Consorci Xarxa Joves.Net i compta amb el patrocini de la Diputació de València, l’Institut Valencià de la Joventut i Caixa Popular. A més a més, hi col·laboren institucions com el Col·lectiu Soterranya de Torrent, l’associació L’Animeta de Quart de Poblet, l’associació GiraSols de Xirivella, la fundació Limne, el propi Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia d’Aldaia, el Parc Natural de l’Albufera i el col·lectiu Bobila. Precissament un dels objectius d’aquesta campanya pasa per la creació de xarxes de col·laboració amb entitats que estigen treballant a l’àmbit mediambiental en la comarca.

Per a l’any 2021 el calendari d’activitats, serà el següent:

Qui organitza

Xarxa Joves.net