Novetats

21 de juny de 2019

Fòrum Jove, 21 de juny a Quart de Poblet.

Quart de Poblet
Fòrum Jove, divendres 21 de juny a partir de les 12:00 hores a Quart Jove, per a conèixer la realitat dels Drets Humans i de la lluita Feminista i LGTBI en el món.
FORUM_JOVE_21Juny

Ens alegra poder convidar-vos a una sessió molt especial del  Fòrum Jove de Quart de Poblet que se celebrarà el divendres 21 de juny a les 12 hores a Quart Jove.

En aquesta ocasió serà una trobada diferent, obert a tota la ciutadania, a les associacions i al personal tècnic municipal ja que ho compartirem amb Dones Salvadorenques activistes de Drets Humans i de la lluita Feminista i LGTBI en el marc del projecte "ELLES TRIEN" desenvolupat per ACPP.

“ELLES TRIEN” és un projecte d'Educació per a la Ciutadania Global  finançat per la Generalitat Valenciana i cofinançat per l'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de la Regidoria de Pau i Solidaritat,  que ens permet tindre l'oportunitat de rebre a aquestes dones.

El projecte té com a objectiu principal acostar a la ciutadania, en aquest cas de Quart de Poblet, a la Cooperació Internacional, amb la intenció de trencar mites i estereotips creats entorn de les societats dels països del Sud. A més, aquesta experiència d'intercanvi es dirigeix a crear vincles i sinergies entre diferents col·lectius i persones des d'un costat i un altre de l'oceà que creen en un món més just i igualitari i que per tant lluiten per una mateixa fi: el respecte als Drets Humans. Es tracta d'un projecte que es porta desenvolupant en ACPP des de fa anys, i que a Quart de Poblet posa el focus en matèria de gènere, i en drets LGTBI a causa de la vinculació del projecte amb les polítiques públiques del municipi.

 

És una oportunitat única d'acostar-nos al treball activista i tècnic en el reconeixement d'un efectiva igualtat de gènere i de la població LGTBI a través de la visita de:

         Gloria Cerón: Gloria és coordinadora del Programa de Desenvolupament Local en l'Organització de Dones Salvadorenques per la Pau (ORMUSA) i una activista de gènere que treballa amb dones amb dificultats econòmiques en la zona urbana i rural, incloent treballadores de maquilas, cap a l'accés a la justícia, apoderament de les dones, i en la millora dels drets laborals a El Salvador. Té una llicenciatura en Salut Matern-Infantil, un post grau en Gènere i Governança i en Gestió d'Organitzacions no Governamentals. En els últims anys, Gloria ha aportat lideratge als programes d'ORMUSA en desenvolupament local, construcció de capacitats, capacitació en drets sexuals i reproductius i serveis per a supervivents de la violència.

ORMUSA és una organització de referència a Centreamèrica pel seu Observatori sobre la Violència de Gènere, un observatori sobre el qual s'han interessat altres estats llatinoamericans, com és el cas del Perú.

         Bianka Rodríguez, directora executiva de l'organització LGTBI COMCAVIS trans. Dona activista d'El Salvador i defensora dels drets humans de la població Trans i les persones LGTBI del seu país. Ha participat en la construcció dels polítiques públiques inclusives de les persones LGTBI i en la visibilització de la situació de violència i discriminació que pateixen.

         Marcela Rivas, responsable tècnica de l'àrea de Cooperació de l'Ajuntament de Zacatecoluca.

         Margarita Posada, directora executiva de l'organització APROCSAL, amb un marcat perfil d'incidència en temes de salut sexual i reproductiva femenina.

Inscripció

https://forms.gle/tyumPk9wdG7Vynrx9

FORUM_JOVE_21Juny

Qui organitza

- Assemblea de Cooperació per la Pau.

- Ajuntament de Quart de Poblet.