Novetats

11 de maig de 2019

Passeig guiat per les hortes d'Aldaia

Joves.net
Un passeig pel terme d'Aldaia visitant alguns dels llocs d'interés de l'horta d'Aldaia i guiat pel Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia
cartell passeig horta aldaia

El Municipi d'Aldaia s'ha proposat recuperar la seua horta que compta amb una extensió de prop de dos milions de metres quadrats, compostos de xicotetes parcel·les de les quals pràcticament la meitat estan abandonades. Aquest és el resultat del diagnòstic elaborat per la Postgraduada en Biologia i màster en Biodiversitat animal, Iris Solís, a través del programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València. 

 

El tribunal Comuner del Rollet de Gràcia d'Aldaia, ens farà un passeig des de la Llotgeta, punt inicial de l'activitat, Casa del "Tio Carmelo" i una zona de l'horta d'Aldaia, contant-nos la seua història, les séquies, les mesures, les tradicions... Enmig del recorregut farem un esmorzar per a les persones que participen.

PROGRAMA DE LA JORNADA 

11 de Maig de 2019
Farem un recorregut pels edificis emblemàtics per a l'horta d'Aldaia i un recorregut per l'horta i les seues séquies, guiats pel tribunal del *Comuner del *Rollet de Gràcia d'Aldaia.
10,30 Visita a la Casa de la *Llotjeta.
11,30 Visita a la Casa de l'oncle Carmelo. Centre *Medi Ambiental. Agenda 21. 
Esmorzar de l'horta.
12,30 Passeig per l'horta d'Aldaia. 
13,30 Fi de la jornada. 

 

el rollet 2 
 

Informació de dos dels edificis que visitarem a la ruta:

Casa de la LlotgetaUn edifici senyorial d'estil renaixentista de finals del S. XVI I principis del XVII, Situat en la intersecció dels carrers Església i Major.
La Casa de la Llotgeta està dividida en tres plantes, i un pati exterior. El nom de Llotgeta és la valencianización de l'acabe italià loggia, element arquitectònic utilitzat a la Itàlia dels segles XV i XVI. Aquest element és una galeria o pòrtic sostingut per columnes i arcs oberts íntegrament almenys per un dels seus costats. En el cas de la Casa de la Llotgeta d'Aldaia, la lògia té algunes particularitats especifiques. No té columnes però alberga un conjunt de 12 arcs de mig punt construïts amb rajola.

llotgeta aldaia


MÉS INFORMACIÓ PER A LA INSCRIPCIÓ ACÍ


CAL DUR… roba comoda i calcer adequat. No oblides l’aigua.

Recorda que estàs a la natura, hem de ser respectuosos i no fer soroll. No s’ha de notar que hem passat per allà. Que la millor empremta que deixem siga la dels nostres propis passos.

 

Qui organitza

Centre Matilde Salvador d'Aldaia
Gent Jove
C/ Maestro Serrano, 42 / Tel. 961988796
[email protected]
[email protected]