Novetats

02 de febrer de 2020

II Setmana pel Clima i el Medi Ambient

Quart de Poblet
II Setmana pel Clima i el Medi Ambient de Quart de Poblet, del 24 de gener al 2 de febrer, amb nombroses activitats lúdiques, esportives i educatives per a tots els públics.
82283748_10221191478837146_5441758842893369344_o

Quart de Poblet ha donat inici a la seua 2a Setmana pel Clima i el Medi Ambient, que se celebrarà del 24 de gener al 2 de febrer, amb nombroses activitats lúdiques, esportives i educatives per a tots els públics, Ll'objectiu principal que es persegueix és la conscienciació respecte a la cura del medi ambient.


Sota el lema "Quart de Poblet en acció pel Clima i el Medi Ambient", es vol posar en valor el medi ambient, conscienciant i compartint coneixements per a fer del municipi un lloc més sostenible. A més, es tracta d'una setmana que acull diferents efemèrides: el Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO
, el Dia Mundial de l'Educació Ambiental i el Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana.


La Setmana donarà principi el divendres 24 de gener amb l'arbre dels desitjos al parc de la parada de metro "Quart de Poblet", en el qual participaran els col·legis del municipi que han treballat els desitjos per un planeta més sostenible. El propi alumnat adornarà amb els seus desitjos les branques de l'arbre plantat l'any passat com a recreació de l'obra d'art efímera de Yoko Ono situada en el museu Guggenheim de Bilbao. També es realitzaran tallers dins del marc del projecte "Recicla amb els 5 sentits", una iniciativa d'educació i conscienciació ambiental afavorit per ECOEMBES i la Generalitat Valenciana.
Atesa la vocació educativa i sensibilitzadora d'aquesta Setmana, es duran a terme tres taules redones integrades per experts i professionals. En la mateixa jornada inaugural, se celebrarà la primera d'elles sota el títol de "Canvi climàtic: educació, formació i sensibilització". El dijous 30 de gener i el divendres 31 es realitzaran les altres dues taules redones, denominades "Iniciatives municipals pel clima" i la següent com a "Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible".

 

Una altra de les activitats més destacada és la 2a Carrera Plogging en la qual, un any més, els i les participants realitzaran exercici amb aquesta singular carrera en la qual es recullen residus dels carrers del municipi. A més s'impartirà una masterclass de zumba en finalitzar el recorregut.
Dins del programa també es recull una àmplia i variada oferta d'activitats que ha sigut possible gràcies al treball transversal entre les diferents àrees municipals i a la participació de les entitats Fundació Limne, Associació per a l'Agricultura Ecològica "l'Animeta", Club Atletisme Quart de Poblet i Quart Per l'Esport.


Així, els dissabtes 25 de gener i 1 de febrer a les 10 hores tindrà lloc una Ruta de l'Aigua, a la qual es pot inscriure's en [email protected] o en l'Oficina d'Informació Turística, situada a la Casa de Cultura. La Fira pel Clima i el Medi Ambient, en la qual es realitzaran diversos tallers i activitats, se celebrarà el dissabte 25 de 10.30 a 14.30 hores en l'avinguda San Onofre. El diumenge 26, a les 10 hores, tindrà lloc una visita al Centre d'Interpretació, que consistirà en una visita guiada de dues hores per les exposicions i el Parc Natural del Túria. Les persones interessades poden inscriure's en [email protected] El cap de setmana següent continuaran les activitats amb un contacontes sobre reciclatge i biodiversitat, que se celebrarà el dissabte 1 a les 12 hores a la Biblioteca Municipal Enric Valor; a les 12.30 hores serà el torn de l'activitat Horts d'Animeta, una visita guiada als horts urbans a la qual es pot inscriure's en [email protected] Finalment, el diumenge 2 de febrer, hi haurà una activitat de biodiversitat a les 10 hores, a la qual es pot apuntar-se en [email protected]; i de 10.30 a 12 hores, es podrà participar en la Ruta Botànica Inclusiva, que eixirà de San Onofre, inscrivint-se en [email protected]


A més, el divendres 31, els col·legis celebraran el Dia de l'Arbre amb la plantació d'arbres en els seus centres.

 

Més informació http://www.quartdepoblet.org/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=9615&tipo=8&nivel=1400&layout=p_20_contenedor1.jsp&codResi=1&language=es&fbclid=IwAR2SHaoRbd5JCcTm7YefluzUGyp00zVM76JWQA31QEueUPCfKap419UvtYo

Qui organitza

Ajuntament de Quart de Poblet