Novetats

18 de setembre de 2020

Laboratori de polítiques municipals de joventut

Joves.net
La Xarxa Joves.net i l'IVAJ s'han reunit per a posar en marxa un laboratori de polítiques municipals de Joventut.
joveslab

El laboratori treballarà en el projecte "Corresponsals juvenils, d'intervenció en centres educatius i en espais d'oci", perquè siguen els i les joves, protagonistes de la informació juvenil i en el projecte de "Itineraris d'igualtat", amb la finalitat d'introduir la igualtat de gènere, com a valor bàsic de convivència, en el dia a dia dels i les joves.

L'IVAJ i el Consorci per a la xarxa Joves.net de recursos d'informació i participació de joves "Xarxa joves.net" s'han reunit per a posar en marxa un laboratori de polítiques municipals de Joventut. A la trobada ha assistit el director general de l'IVAJ, Jesús Martí i el president de Joves.net, Sergio Gómez.

Reunió Laboratori de poliques de joventut

Actualment, el Consorci Xarxa Joves.net, està integrat per 22 municipis: Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.

L'IVAJ destina un total de 37.000 € a través d'un conveni pioner per al reconeixement d'una experiència de col·laboració intermunicipal continuada i estable de polítiques de joventut, perquè continue sent un laboratori d'experimentació i innovació.

Corresponsals juvenils en centres educatius i espais d'oci
El programa pilot s'ha iniciat amb la recopilació d'informació sobre corresponsals juvenils que s'estan desenvolupant en municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana i l'elaboració d'un informe sobre models i metodologies d'intervenció dels programes de corresponsals juvenils.

Posteriorment s'han identificat actuacions de suport en els programes de corresponsals juvenils (formació, trobades, intercanvis, concursos...) i la realització de propostes per a ordenar calendaris i estratègies, així com per a definir i coordinar les accions.

Finalment, es procedeix a la incorporació de continguts per a programes de corresponsals juvenils sobre prevenció de conductes addictives i de sensibilització sobre hàbits saludables; promoció de la solidaritat, la convivència i el respecte a la diversitat i promoció de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient així com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.

Itineraris d'igualtat
Amb la finalitat d'introduir la igualtat de gènere, com a valor bàsic de convivència, en el dia a dia dels i les joves, el programa enforteix la col·laboració entre el personal tècnic i de dinamització dels departaments de joventut i d'igualtat dels diferents ajuntaments, i entre este personal i les persones responsables d'igualtat dels centres docents dels municipis.

Després de valorar els estudis i les dades oportunes així com el disseny d'accions de formació per als i les professionals i les eines per a intervencions continuades i consistents, el procés avança amb la posada en marxa en el curs 2020-21 d'intervencions en centres educatius i en espais d'oci.

Qui organitza

Xarxa Joves.net